Filmfronts personvernerklæring og informasjonskapselbruk / PRIVACY & COOKIES
Logg inn
Bli medlem
 
 

Anmeldelse av Julearven (Christmas Inheritance), amerikansk film fra 2017

Romantikk Spilletid: 104 minutter

Fint, typisk og julete romantisk drama

[Skrevet av: Pål Frostad, Dato: 21.12.2017]

Filmen begynner i den vinterkledde storbyen med en fengende julelåt i bakgrunnen. Vi blir så med inn i et juleselskap. Der får vi se at Ellen Langford, som er eieren i firmaets datter, helst vil bare ha det gøy og være festens midtpunkt. Det liker faren hennes svært dårlig. Han vil at datteren skal vokse opp og ta over som SEO for selskapet hans. Ellen må derfor bevise at hun er noe mer enn bare en partydronning. Hun blir sendt undercover til den lille hjembyen til faren. Der lærer hun verdien av hardt arbeid og det å hjelpe andre.

Annonse:

I den lille byen der faren vokste opp er det super julestemning, med kor som synger julesanger, nisser på gatehjørner. Den unge storbykvinnen Ellen Langford bruker dog litt tid på å vende seg til småbyen. Plutselig møtes hun og en ung, kjekk taxisjåfør som kjører på kofferten hennes. Han ender opp med å kjøre henne til vertshuset der hun skal bo. Han er er ikke klar til å binde seg og hun er forlovet med en fra storbyen...

Filmen blir presentert som en Netflixfilm og er en litt med ‘ned på jorden’-film enn ‘Juleprinsen’ som Netflix kom med i begynnelsen av juletiden. Den er laget i samme spor som ‘Juleprinsen’, bare med en hverdagsprins istedet for en av royal avstamming. I begge filmene utgir også den kvinnelige rollefiguren for å være en annen enn den hun er fordi hun har et oppdrag.

Dette er tradisjonell romantisk julefilm. Alt begynner typisk med en ung mann og en ung kvinne fra forskjellige sosiale lag som først ikke kan like hverandre og hver på sin kant ikke er interessert i den andre. Men gjett om det ikke er romantikk i luften likevel? Særlig når begge viser seg fra sin beste side.

Det blir også et snev av humor for å lette opp filmen innimellom. Humoren i filmen er enkel som at jukeboksen ikke klarer å skifte sang eller at støvsugeren eksploderer. I samme åndedrag virker hovedpersonen veldig klumsete og noe moro blir det av det også, som da hun stumper i juletreet.

Liker at filmen fokuserer på pene men ikke drømmepene mennesker. For meg er disse skuespillerne i front helt uskrevne blad. I hovedrollen finner vi Eliza Taylor-Cotter fra TV-serien ‘The 100’ og Jake Lacy fra filmen ‘Miss Sloane’. Vi får dog Andie MacDowell i en stor birolle i filmen, kjent fra suksessfulle filmer som ‘Short Cuts’, ‘Groundhog Day’ og ‘Fire bryllup og en gravferd’.

Filmen er veldig nedpå store deler av filmen som et realt romantisk drama. Men med det følger også en fin juleatmosfære som passer som hånd i hanske inn med resten av filmen. Dette er med andre ord en ganske grei romantisk film for dem som elsker denne sjangeren, og dem er det ganske mange av.

Konklusjon
Om du er glad i julefilmer i krysningen med romantikk er dette noe du bør prøve ut. Men filmen blir kanskje litt for tradisjonell for de som ikke er så fan av sjangeren. Jeg tenker på at man vet hvordan alt kommer til å gå til slutt og mye er gitt i filmen uten noe særlig forsøk på tvister underveis. Det eneste i den retningen er forvandlingen til hovedpersonen fra uansvarlig partyprinsesse til en mer respektabel voksen jente som har et bankende hjerte for de rundt henne.
Les også anmeldelser av andre filmer med samme regissør:
- Cube Zero - Begynner å smake av litt tidlig Saw

Diskusjon

Omtalespalte: Julefilm

Her omtales alle små og store julefilmer
Les flere spalteomtaler: Julefilm
Les mer om filmen
Gjennomsnittskarakter:
(3,4 av 6 - 15 stemmer)

Kritikker i media

  • Lylesmoviefiles.com
  • Residententertainment.com.au
  • Thatmomentin.com
  • Wherever-i-look.com
  • Cinematographe.it
  • Filmfront
  • Commonsensemedia.org

Land:

USA

Språk:

Engelsk

Medvirkende

 
 

   Filmfront.no © Filmfront AS 2019 Les mer om filmfront

   Alle navn, merkenavn og bilder er copyright til de respektive eiere og skapere.