Filmfronts personvernerklæring
Logg inn
Bli medlem
Short film Run Faster
 
 

Anmeldelse av Alene Hjemme 4 (Home Alone 4), amerikansk tv-film fra 2002

Komedie, Familie Spilletid: 85 minutter Aldersgrense: 11 år

Kevin legger feller for fjerde gang...

[Skrevet av: Pål Frostad, Dato: 06.12.2017]

Det er splittelse i McCallister-familien når far skal skilles fra Kate og gifte seg med Natalie som eier et stort herskapshus. Far forteller sine tre barn Buzz, Megan og ni år gamle Kevin at han gjerne vil tilbringe julen sammen med barna sine og Natalie i hans nye hjem. Ingen av barna har lyst til å feire julen borte fra moren, men Kevin ombestemmer seg når han blir plaget av sin eldre bror Buzz. Kevin finner seg raskt til rette i det store herskapshuset. Huset er proppfull av fikse elektroniske løsninger på alt fra å åpne dører til å få servert mat på sengen. Men når far og Natalie er ute kommer det kjeltringer på besøk og lille Kevin forsøker å rydde opp, men blir beskyldt for å ødelegge huset når han jager tyvradene på dør. Tradisjon tro kommer tyvene tilbake og da må Kevin legge en masse feller for dem...

Annonse:

Denne fjerde filmen begynner annerledes enn de andre filmene. Det jul igjen og 9 år gamle Kevin synes ikke julen blir det samme etter at faren er blir skilt og skal gifte seg med en ny dame. Faren skal nemlig gifte seg med en kongelig. Alle brødrene og søstrene hans erter ham alltid. Denne gangen er Kevin alene i et høyteknologisk hus.

Barneskuespilleren, Mike Weinberg, er ikke akkurat like sjarmfull som Macaulay Culkin, og virker ikke akkurat kvikk nok i hovedrollen. Også den minst markante av de to skurkene fra de to første filmene er tilbake. Det vil si Marv og han har selvsagt også fått en ny skuespiller. Denne gangen er det French Stewart som spiller rollen som tyven Marv. Han er mest kjent som en del av hovedcastet i TV-serien ‘3rd Rock From The Sun’, og han spiller nesten som et romvesen i denne filmen også. French er nesten like unaturlig og overspillende i filmen at det blir for mye av det gode. Resten er ikke kjent eller viktig nok til å følge.

Plottet er mer søkt enn de foregående filmene, selv enn film nummer tre i rekken der det virkelig begynte å gå nedover for filmserien. Filmen forsøker seg med musikk og guttedansing for å skape stemning i filmen. Noen av scenene minner ikke rent lite om den første filmen. ‘Home Alone 4’ forsøker seg også på å formidle litt julestemning, men julelåtene som skal sette oss i stemning er litt for kjipe versjoner av kjente julesanger.

Filmen begynte helt okei, men raskt finner vi ut at filmen sliter med å holde på min tålmodighet. Det er nemlig en god del som blir for dumt i denne filmen og en del ting repeteres for mange ganger. Kevin er heller ikke alene hjemme i filmen som som vanlig. Han er dog alene et øyeblikk og da slår tyvene til, så kommer faren tilbake, så er han alene igjen og da slår tyvene til på nytt, så kommer faren tilbake. Og slik fortsetter det.

Og du tenkte kanskje at Kevin kunne informere faren om at tyvene er på ferde? Neida, de tror bare han lyver. Og dette det er dette som gjør at jeg faller helt ut. Tenker på at det hele blir for dumt. Tyvene kan med andre ord operere helt uten å bli tatt og det er bare Kevin som forsøker å stoppe dem, når ingen andre gjør det. Fellene som Kevin setter opp for tyvene er heller ikke av det kuleste slaget.

Konklusjon
Regien er ved Rod Daniel som står bak helt middels greie filmer som ‘K-9’, ‘Teen Wolf’ og ‘Bethovens andre’. Dette er den helt klart dårligste filmen jeg har sett av ham til nå og regien er gjennomført elendig. Det burde være mulig å lage en bedre film enn dette, selv om filmen er laget for TV. Det kuleste med filmen er at vi får et par glimt av julefilmklassikeren “It’s a Wonderful Life” på TVen. Slutten er også suppesøt at jeg nesten spyr. Det gjør ‘Alene hjemme 4’ til den helt klart dårligste i rekken til nå. Filmen er dog noe tegneserieaktig, så den kan muligens fungere for barn i den rette alderen, for alle andre er det bare å styre unna.
Les også anmeldelser i samme filmserie:
- Home Alone: The Holiday Heist - Ny gutt som også legger feller for tyver
- Alene Hjemme 3 - En ny gutt forsøker å legge feller for kriminelle
- Alene Hjemme 2 - Alene i New York/Forlatt i New York - Julestemning i en tegneserieaktig familieinnpakning
- Alene Hjemme - Herlig familieklassiker med stor sjarm

Les også anmeldelser av andre filmer med samme regissør:
- Bethovens andre - En helt på tuppa oppfølger som blir litt for flau i lengden

Diskusjon

12.12.2011 sier Pål Frostad: Hehe, må nesten få sett både denne og treeren i serien. Om noe er så elendig så er er det vel kanskje verdt å få med seg som ny bunnreferanse ;)
12.12.2011 sier Grotlo94: Verste filmen eg nokon gang har sett. Får vondt inn i meg når eg bare tenker på den!

Omtalespalte: Julefilm

Her omtales alle små og store julefilmer
Les flere spalteomtaler: Julefilm
Les mer om tv-filmen
Gjennomsnittskarakter:
(1,3 av 6 - 22 stemmer)

Kritikker i media

  • Themoviescene.co.uk
  • Se og hør
  • Commonsensemedia.org
  • Rinkworks.com
  • Filmfrosk (Youtube)
  • Dagsavisen
  • Filmfront
  • film.thedigitalfix.com

Land:

USA

Språk:

Engelsk

Filmselskap:

20th Century Fox Television

Medvirkende

 
 

   Filmfront.no © Filmfront AS 2018 Les mer om filmfront

   Alle navn, merkenavn og bilder er copyright til de respektive eiere og skapere.