Filmfronts personvernerklæring
Logg inn
Bli medlem
Short film Run Faster
 
 

Anmeldelse av The Snowman and the Snowdog, engelsk (britisk) kortfilm fra 2012

Animasjon, Kortfilm, Familie, Eventyr, Fantasi Spilletid: 24 minutter

Oppfølgeren til den mesterlige kortfilmen om snømannen

[Skrevet av: Pål Frostad, Dato: 05.12.2017]

Filmen handler om en liten gutt som lager en snømann da det begynner å snø. Og etterhvert som det snør mer smir han også en snøhund som selskap til snømannen. Gutten går å legger seg og sovner, men våkner av et bjeff når klokken slår tolv. Da han ser ut gjennom vinduet ser han at snømannen og snøhunden er blitt levende. Det viser seg også at snømannen kan fly og sammen legger de ut på litt av en reise på natten før selveste juleaften...

Annonse:

Snømannen var en utrolig mesterlig kortfilm som jeg ikke hadde sett siden jeg i 2016 så den igjen på DVD etter at den trollbandt meg på selveste juleaften da NRK sendte den i min barndom. Men denne oppfølgeren har jeg aldri sett. Derfor satte jeg meg meg ned med friskt mot og håpet at denne andre kortfilmen ville innfri. Men det skulle ta hele 30 år før oppfølgeren kom. Om den var verdt å vente på skal jeg gi deg fasiten på i denne filmanmeldelsen.

Filmen bygger på en historie av forfatteren Raymond Briggs. Filmen er regissert av Hilary Audus, som var animatør og storyboardartist på den første filmen. Alt har samme animasjonsstil som første kortfilm. Det er ikke noe tale i filmen, men bildene snakker for seg selv. Filmen er temmelig bra laget, men blekner litt i sammenligning fra den legendariske første filmen om snømannen som er i en klasse helt for seg selv.

Jeg er litt barnslig av meg og liker slike animerte versjoner av juleeventyr. Første omgang med snømmannen var noe som fenget meg stort. Dette oppleves som bare litt mer av det samme uten helt den samme magien. Det beror på flere ting. Som at filmmusikken er ganske bra, men har ikke den samme vakre magien som første films thememusikk, som vekker de store følelsene i meg som voksen. Ellers føles ikke historien like god og alt like helhetlig som første kortfilm, men alt i alt er dette såpass severdig at jeg aldri kjeder meg og ser en stor underholdningsverdi i denne korte julefilm.

Konklusjon
Dette er en hjertevarm og sjarmfull animasjonsfilm som følger opp den første filmen på en tilfredsstillende måte. Alt i alt føler jeg filmen leverer bra og utbroderer konseptet og viser en rekke snømenn fra forskjellige nasjoner som møtes og har det fint sammen. Du får til og med oppleve en pingvin som står på ski og selveste julenissen kommer på besøk. Digger hvordan filmen helt uten tale skaper en helhetlig historie som vi forstår og samtidig gir oss en fin stund med filmen. Det blir med andre ord en del julestemning i filmen og dette er noe du trygt kan se sammen med barna og andre barnslige voksne i alle aldre. Men om du ikke har sett den første filmen, så begynn for all del med den, siden den er noe helt utenom det vanlige.

Terningkast: 4+
Les også anmeldelser i samme filmserie:
- The Snowman - Gutten, snømannen og deres julaften

Diskusjon

Omtalespalte: Julefilm

Her omtales alle små og store julefilmer
Les flere spalteomtaler: Julefilm
Les mer om kortfilmen
Gjennomsnittskarakter:
(4 av 6 - 2 stemmer)

Kritikker i media

  • Filmfront

Land:

England, Irland

Språk:

Engelsk

Medvirkende

 
 

   Filmfront.no © Filmfront AS 2018 Les mer om filmfront

   Alle navn, merkenavn og bilder er copyright til de respektive eiere og skapere.