Filmfronts personvernerklæring og informasjonskapselbruk / PRIVACY & COOKIES
Logg inn
Bli medlem
 
 

Kinoguide for 1. juledagfilmene og utover romjulen

[Skrevet av: Pål Frostad den 25.12.2017]

Som vanlig kommer Filmfront med en filmguide for filmene på kino i romjulen. Scroll ned å få med deg en rask guide for å finne film. Rekkefølgen er basert på beste gjennomsnitt blant kritikere og brukere.


[ Scroll ned å få med deg resten av artikkelen under bildet ]
Annonse:

Film: The Disaster Artist (2017)
Gjennomsnittlig terningkast: 4.91 (8.18 av 10)
   [USA   Biografi, Komedie, Drama]
Handling: Den sanne historien om den aspirerende filmskaperen og den beryktede Hollywood-outsideren Tommy Wiseau - en kunstner med lidenskap så genuin som hans metode var tvilsom. Med The Disaster Artist forvandler regissør James Franco den tragikomiske historien til en feiring av vennskap, kunstneriske uttrykk og drømmer forfulgt av uoverkommelige odds. Historien er basert på Greg Sesteros bestselgende bok med samme navn om skapelsen av Tommy Wiseaus "disasterpiece", kulklassikeren The Room ("The Greatest Bad Movie Ever Made"). The Disaster Artist er en morsom og vennlig påminnelse om at det er mer enn én vei å bli en legende - og ngen grense for hva du kan oppnå når har absolutt ingen anelse om hva du gjør.
- Anmeldelse nr 1 av The Disaster ArtistFilm: Paddington 2 (2017)
Gjennomsnittlig terningkast: 4.88 (8.13 av 10)
   [England, Frankrike   Animasjon, Eventyr, Komedie, Familie, Fantasi]
Handling: Endelig er Paddington tilbake! I den etterlengtede oppfølgeren har Paddington flytet inn hos familien Brown i London. Alle elsker den sjarmerende lille bjørnen som både sprer glede og marmelade hvor enn han går. Da Paddington leter etter den perfekte presangen til sin tante Lucys hundreårsdag finner han en bok i Herr Grubers butikk. For å få råd til å kjøpe boken må Paddington begynne å jobbe. Men plutselig blir boken stjålet! Nå er det opp til Paddington og familien Brown å avsløre tyven. En skurk som også ser ut til å være en forkledningens mester...
- Anmeldelse nr 1 av Paddington 2Film: En fantastisk kvinne (2017)
Gjennomsnittlig terningkast: 4.86 (8.1 av 10)
(Una mujer fantástica)
   [USA, Spania, Tyskland, Chile   Drama]
Handling: Orlando har gått fra kone og barn for å leve livet med den 20 år yngre Marina. Det høres kanskje ut som en velkjent historie, men når hennes nye flamme brått går bort sitter Marina igjen som mistenkt av politiet og forhatt av Orlandos etterlatte. Forviklingene følger, og fordommene mot Marina som den andre - og transkjønnede - kvinnen, står i kø. Rettighetene hennes faller mellom alle stoler, og selv om ingen riktig vet hvordan de skal forholde seg til henne, viser hun vei med sin indre styrke og sitt pålitelige moralske kompass.
- Anmeldelse nr 1 av En fantastisk kvinneFilm: Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017)
Gjennomsnittlig terningkast: 4.77 (7.95 av 10)
   [USA   Action, Eventyr, Sci-Fi, Fantasi]
Handling: Heltene fra The Force Awakens forenes med de galaktiske legendene i et episk eventyr som åpner eldgamle mysterier om Kraften, og avdekker sjokkerende overraskelser fra fortiden.
- Anmeldelse nr 1 av Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi
- Anmeldelse nr 2 av Star Wars: Episode VIII - The Last JediFilm: Hva vil folk si (2017)
Gjennomsnittlig terningkast: 4.71 (7.85 av 10)
   [Norge   Drama]
Handling: 16 år gamle Nisha lever et dobbeltliv. Hjemme med familien er hun en pakistansk datter, mens ute med venner er hun en vanlig norsk ungdomsjente. Når faren tar henne på fersken med kjæresten kolliderer hennes to verdener brutalt. For å sette et eksempel bestemmer foreldrene seg for å kidnappe Nisha og plassere henne hos slektninger i Pakistan. Her, i et land hun aldri har vært før, må Nisha tilpasse seg foreldrenes kultur.
- Anmeldelse nr 1 av Hva vil folk siFilm: The Villainess (2017)
Gjennomsnittlig terningkast: 4.58 (7.64 av 10)
(Ak-Nyeo)
   [Sør-Korea   Action, Kriminal, Thriller, Drama]
Handling: Sook-hee er en spesialtrent morder hvis trening og opplæring startet allerede som liten jentunge. Etter at hennes mentor blir tatt av dage blir hun videreført til Sør-Korea som hemmelig agent. I bytte mot løfter om et nytt liv må hun tjenestegjøre i ti år først, men nye bekjente skal stikke krevende kjepper i hjulene for drømmen om et nytt og fritt liv?!
- Anmeldelse nr 1 av The VillainessFilm: Battle of the Sexes (2017)
Gjennomsnittlig terningkast: 4.51 (7.52 av 10)
   [England, USA   Biografi, Komedie, Drama, Sport]
Handling: I kjølvannet av den seksuelle revolusjon og fremveksten av kvinnebevegelsen på 70-tallet, ble tennisbanen en av "slagmarkene" for likelønn og mot kjønnsdiskriminering i USA. Den forhenværende tennisstjernen Bobby Riggs erklærte tydelig og ettertrykkelig at kvinner ikke fortjente høyere lønn, og støttet seg på den vedtatte sannheten at mannlige sportsutøvere var bedre og dermed mer underholdende å se på. Han hevdet også at ingen kvinner kunne slå ham, og utfordret derfor den regjerende kvinnelige mesteren Billie Jean King.Film: Den 12. mann (2017)
Gjennomsnittlig terningkast: 4.43 (7.39 av 10)
   [Norge   Krig, Drama]
Handling: Troms 1943. Tolv sabotører på en fiskeskøyte overraskes av tyske soldater. Elleve mann blir torturert og drept, bare den tolvte klarer å slippe unna. Skutt i foten, gjennomvåt og med hundre meters forsprang flykter Jan Baalsrud ut i den nådeløse, nordnorske vinteren med Gestapo i hælene - helt uvitende om at hans ukuelige vilje til å overleve snart vil gjøre ham til et symbol for den norske motstandsbevegelsen. Et symbol menneskene han møter er villige til å dø for.
- Anmeldelse nr 1 av Den 12. mannFilm: The Party (2017)
Gjennomsnittlig terningkast: 4.25 (7.08 av 10)
   [England   Komedie, Drama]
Handling: En gjeng kommer sammen for å feire forfremmelsen til Janet på jobben hennes. Det tar dog ikke lang tid før gjestene bidrar til at sammenkomsten ikke blir helt som ventet...
- Anmeldelse nr 1 av The PartyFilm: Happy End (2017)
Gjennomsnittlig terningkast: 4.22 (7.04 av 10)
   [Frankrike, Tyskland, Østerrike   Drama]
Handling: En spennende og skremmende historie om den dysfunksjonelle familien Laurent som desperat forsøker å opprettholde fasaden når verden rundt dem ramler sammen. Det er både morsomt og trist å være flue på veggen i familiens herskapelige hus i Calais, med den europeiske flyktningekrisen som bakteppe.
- Anmeldelse nr 1 av Happy EndFilm: Ferdinand (2017)
Gjennomsnittlig terningkast: 3.94 (6.56 av 10)
   [USA   Animasjon, Eventyr, Komedie, Familie, Fantasi]
Handling: Ferdinand, tyren med det store hjertet som heller vil lukte på blomstene enn å sloss med de andre oksene blir ved en feil oppfattet som et stort og farlig dyr og tatt til fange for å delta på tyrefekting. Fast bestemt på å vende hjem og tilbake til familien, begir han seg ut på et fantastisk eventyr sammen med en flokk med herlige nye venner.
- Anmeldelse nr 1 av FerdinandFilm: Solsidan - Filmen (2017)
Gjennomsnittlig terningkast: 3.77 (6.28 av 10)
(Solsidan)
   [Sverige   Komedie]
Handling: Når TV-serien blir film, blir livet mer komplisert på Solsidan. Alex & Anna, Fredde & Mickan og Ove & Anette sliter med ulike livskriser som skilsmisse og barnløshet, samt uskrevne baderegler i Torekov.
- Anmeldelse nr 1 av Solsidan - FilmenFilm: Jul i Mummidalen (2017)
Gjennomsnittlig terningkast: 3.63 (6.06 av 10)
(Muumien joulu)
   [Finland, Polen   Animasjon, Barn, Familie, Eventyr]
Handling: Mummitrollet vil ikke gå i dvale! Han ønsker å utforske vinteren og ikke minst: Julen! Denne vinteren er ekstraordinær; Mummitrollet bestemmer seg for å holde seg våken for å utforske vinteren i stedet for å ha sin vintersøvn som vanlig. Og han finner ut at vinteren er helt annerledes enn han hadde forestilt seg... Og hvem er denne Julen som han hører skal komme?Film: Snekker Andersen og Julenissen (2016)
Gjennomsnittlig terningkast: 3.59 (5.99 av 10)
   [Norge   Barn, Familie, Komedie]
Handling: Snekker Andersen er en skikkelig juleentusiast som gjør alt for at familien hvert år skal oppleve ordentlig jul. Og det viktigste med julen er jo som kjent besøket av selveste Julenissen. Denne julen går det dog ikke helt som planlagt: Snekker Andersen iført fullt nissekostyme sklir på holka og etter en heidundrende kjelketur ender han med å krasje med den ekte Julenissen. De to bestemmer seg for å gjøre et bytte. Jeg går til dine barn og du går til mine. Nissefamilien har aldri før hatt besøk av en ekte snekker, og familien Andersen har aldri før hatt besøk av den ekte Julenissen.
- Anmeldelse nr 1 av Snekker Andersen og JulenissenFilm: Mord på Orientekspressen (2017)
Gjennomsnittlig terningkast: 3.52 (5.87 av 10)
(Murder on the Orient Express)
   [USA   Kriminal, Drama, Mysterie]
Handling: Historien er kjent; et mord er skjedd. Hvem er morderen? Tretten personer befinner seg på en overdådig togtur gjennom Europa. Et mord skjer og alle de tretten er mistenkte. Heldigvis befinner Hercule Poirot også på dette toget. Klarer han å løse mysteriet før det skjer flere mord?
- Anmeldelse nr 1 av Mord på OrientekspressenFilm: Justice League (2017)
Gjennomsnittlig terningkast: 3.34 (5.57 av 10)
   [USA   Action, Eventyr, Sci-Fi, Fantasi, Superhelt-film]
Handling: Drevet av sin gjenvunnede tro å menneskeheten og inspirert av Supermans uselviske handling, søker Bruce Wayne hjelp i sin nye allierte, Wonder Woman, i kampen mot en enda større fiende. Sammen jobber Batman og Wonder Woman for å finne og rekruttere et lag av superhelter, som kan kjempe sammen mot en nylig våknet trussel. Tross opprettelsen av denne hittil usette gruppen av helter - Batman, Wonder Woman, Aquaman, Cyborg og Flash - kan det kanskje allerede være for sent til å redde planeten fra et angrep av katastrofale dimensjoner.
- Anmeldelse nr 1 av Justice LeagueFilm: Ekspedisjon Knerten (2017)
Gjennomsnittlig terningkast: 3.34 (5.57 av 10)
   [Norge   Barn, Familie]
Handling: Lillebror flytter med Knerten og familien sin til Vestlandet, men han drømmer om enda større ekspedisjoner. Lillebror drømmer om å være polfarer som kjemper seg gjennom snøen mot polpunktet. Han vil ha massevis og lassevis av snø til jul, men det er ikke et fnugg snø på stedet Lillebror og Knerten har flyttet til. Det bare regner i bøtter og spann, men på fjellet skal det ligge en masse snø. Plutselig en dag har Knerten forsvunnet! For å redde vennen sin, sniker Lillebror seg ut på en farefull ekspedisjon, og da må også far dra for å finne de to bestevennene. Oppe på fjellet blir alle overrasket av en snøstorm og dermed får Lillebror og Knerten mer snø enn de kunne drømme om. Som om ikke det var nok, dette hender på selveste julaften!
- Anmeldelse nr 1 av Ekspedisjon KnertenFilm: Stjernen (2017)
Gjennomsnittlig terningkast: 3.3 (5.5 av 10)
(The Star)
   [USA   Animasjon, Eventyr, Komedie, Familie, Fantasi]
Handling: Maria og Josefs ferd mot Betlehem er en godt kjent fortelling blant barn og voksne. Men hva med alle dyrene som hjalp dem på veien? I den helaftens animasjonsfilmen "Stjernen" kan du følge eselet Bo og resten av de firbente vennene som sørget for at vi fikk den aller første julen.
- Anmeldelse nr 1 av StjernenDiskusjon

 
 

   Filmfront.no © Filmfront AS 2019 Les mer om filmfront

   Alle navn, merkenavn og bilder er copyright til de respektive eiere og skapere.